Rijbewijs binnen één dag kwijt

Kersverse automobilist raakt rijbewijs binnen één dag kwijt

Gepubliceerd op 17-02-2014 om 10:26
controlepolitierijbewijs

De politie in het Groningse Hoogezand heeft vorige week het rijbewijs ingevorderd van een jongen die pas één dag in het bezit was van het document. Hij beging een fikse snelheidsovertreding, zo liet de politie weten.

Het rijbewijs van de 18-jarige automobilist werd ingenomen, nadat hij 171 km/h reed op een weg waar een maximumsnelheid van slechts 70 km/h geldt, aldus de politie.

Invordering

“De man had net het rijbewijs gehaald en deze een dag eerder bij de gemeente opgehaald”, zo wordt gesteld. De nieuwbakken bestuurder moest het document dus direct weer inleveren. Daarnaast is een proces-verbaal tegen de 18-jarige opgemaakt.

In een proces-verbaal worden alle feiten opgeschreven die een politieambtenaar zelf heeft waargenomen. Wanneer het om een verkeersovertreding gaat, dan gaat het document naar het Centraal Justitieel Incassobureau.

Invordering

Bij invordering van het rijbewijs wordt het document daarnaast naar de officier van justitie gestuurd. Die beslist binnen tien dagen of het rijbewijs wordt ingehouden of dat de bestuurder het rijbewijs terugkrijgt.

 Bron:http://www.verkeerspro.nl/verkeerskunde/2014/02/17/kersverse-automobilist-raakt-rijbewijs-binnen-een-dag-kwijt/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *